Events

CONFERINȚĂ ANUALĂ “Ziua Dunării 2016”În fiecare an pe data de 29 Iunie, cele 14 țări din bazinul Dunării sărbătoresc împreuna una dintre cele mai mari sisteme fluviale ale Europei. Acest eveniment internațional este coordonat de ICPDR dar organizat la nivel național, regional de autoritățile locale, ONG-uri si parteneri privați. In fiecare țară Ziua Dunării are un stil său!

Celebrarea acestei în Republica Moldova va avea loc în orașul Cahul și comuna Giurgiulești. Scopul evenimentului este de a prezenta cele mai recente evoluții în aplicarea Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării (SUERD) în Republica Moldova; pentru a discuta despre oportunitățile oferite în cadrul Programului de Cooperare Transnațională Dunărea, al doilea apel care urmează să fie lansat în acest an să invite și să încurajeze toți actorii din domeniul larg al SUERD pentru a construi rețele, de a identifica idei de proiecte și să utilizeze sinergii între părțile interesate și partenerii de dezvoltare.

Partea oficială a evenimentului va fi urmată de activități în aer liber din satul Giurgiulești (lângă fluviul Dunărea). Aproximativ 300 de funcționari din instituțiile guvernamentale, naționale și locale, reprezentanți ai ONG-urilor și a populației locale vor participa la o zi de festivități, discursuri și solidaritatea Dunării. Muzica populară, arta culinară, concursuri și istorie vor fi prezentate în cadrul festivalului. Copiii din satele de-a lungul Prutului de Jos vor prezenta imagini care arată frumusețea și diversitatea luncii Prutului de Jos într-un concurs de desene.

O expoziție de proiecte finanțate din cadrul Programului de Cooperare Transnațională pentru Europa de Sud-Est în Republica Moldova în perioada 2007-2013, precum și alte programe internaționale și ale UE, vor fi deschise în timpul evenimentului.

În plus, pentru o largă răspândire a informațiilor cu privire la SUERD și Programul TC Dunării, mai multe publicații a produselor de vizibilitate (lansarea site-ului www.dunarea.md  video & spot audio) vor fi difuzate în timpul zilei.

 

Participanții la Ziua Dunării:

• Structuri naționale SUERD;

• Funcționarii de la instituțiile implicate în implementarea SUERD și CBC Programe și proiecte;

• Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova;

• Reprezentanți ai beneficiarilor de proiecte;

• Partenerii de dezvoltare;

• Alte organizații active în implementarea SUERD.