News

Danube Financing and Capacity Building Dialogue

30 Oct 2017

Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului în parteneriat cu Aria Prioritară 10 "Dezvoltarea capacităților" și cu suportul Agenției Austriece pentru Dezvoltare a organizat evenimentul "Danube Financing and Capacity Building Dialogue" (Dialog privind finanțarea și consolidarea capacităților pentru Regiunea Dunării ) pe parcursul a două zile, 26 și 27 octombrie 2017, la Chișinău.  Prima zi a fost dedicată Donatorilor din Republica Moldova, acest tip de eveniment fiind organizat pentru prima data într-o țară non-UE, fiind o continuare a inițiativei "Danube Financing Dialogue" lansată de Comisia Europeană în parteneriat cu Aria Prioritară 10 a Strategiei (în anii 2012-2016  au fost organizate evenimente similare în țările Dunărene).

A doua zi a evenimentului, "Ziua Participării" a început cu o sesiune plenară în care au fost prezentate bunele practici de cooperare și progresul realizat în implementarea inițiativelor Dunărene, continuând cu 3 panouri simultane,  "Dezvoltare durabila", "Incluziunea socială și inovare" și "Valorificarea maxima a investițiilor publice guvernare si cooperare"

În cadrul evenimentului s-au discutat specificul regiunii și s-au identificat barierele de cooperare dintre instituțiile interesate, precum și analiza exemplelor de bune practice. De asemenea, o atenție deosebită a fost acordată prezentării oportunităților financiare existente în regiune  și necesității de a  mobiliza eforturile reprezentanților instituțiilor publice, organizațiilor non-guvernamentale, mediului academic și sectorului privat pentru proiecte comune.

La eveniment au participat Ministrul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului Domul Vasile Bîtca, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Austriei Doamna Christine Freilinger și Ambasadorul României Domnul Daniel Ioniță, reprezentanții mai multor instituții din țară dar și organizații din Austria, România și Ucraina iar participanții au avut ocazia să discute cele mai bune oportunităţi de cooperare și finanţare pentru proiectele importante în dezvoltare regionale, energie regenerabilă, cultură, turism, transport şi mediu.

Menționăm că Strategia UE pentru regiunea Dunării vizează consolidarea capacităților prin dezvoltarea potențialului economic și îmbunătățirea condițiilor de mediu. Totodată, încurajează cooperarea pe termen lung între autoritățile locale și regionale prin generarea de proiecte pentru dezvoltarea regiunii.

Prezentarile si pozele evenimentului pot fi urmarite aici: http://metis-vienna.eu/en/projects/danube-financing-and-capacity-building-dialogue

Other news

441f39e57197c0ba3b678d458624622d1edc114d.png Dec 18, 2018

Call: Programul Bazinul Mării Negre 2014-2020

More details >
imgSud.jpg Nov 28, 2018

Specializarea inteligentă, motor de accelerare a dezvoltării și creșterii economice a Republicii Moldova

More details >
imgCentru.jpg Nov 26, 2018

Ședință pentru actorii interesați din Regiunea de Dezvoltare Centru despre specializarea inteligentă la nivel regional, național și UE

More details >
img 2.jpg Nov 23, 2018

La Universitatea din Bălți a avut loc o sesiune de informare privind specializarea inteligentă

O sesiune de informare privind specializarea inteligentă a avut a avut loc vineri, 23 noiembrie, în incinta Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB). La eveniment au participat reprezentanți ai administrațiilor publice locale și ai mediului academic din Regiunea de Dezvoltare Nord.

More details >
42124207_570290623387902_1829915492710612992_n.jpg Sep 19, 2018

Ziua Națională de Participare a a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

Pe data de 18 septembrie 2018, în orașul Ungheni s-a desfășurat ce-a de-a treia ediție a Zilei Naționale de Participare a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (”Participation Day in the EUSDR”). Acest eveniment este sărbătorit cu regularitate de mai mulți ani printre țările participante la Strategia UE pentru regiunea Dunării, fiind dedicat în special societății civile, cu scopul de a servi drept platformă de dezbatere între reprezentanții societății civile, ai mediului academic, mediului de afaceri și ai administrației publice.

More details >