News

Conferința regională cu genericul: "Oportunitățile Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării"

28 May 2018

Astăzi, Agenția de Dezvoltare Regională Sud, cu suportul financiar al Agenției Austriace pentru Dezvoltare, a desfăşurat, la Cimișlia, Conferința regională cu genericul: "Oportunitățile Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării".

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, ai Ministerului Investiţiilor şi Dezvoltării a Republicii Polone, ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud, ai Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare, ai Autorităţilor Publice Locale, ai mediului de afaceri şi ONG-urilor din Regiunea de Dezvoltare Sud.

În cuvântul de deschidere a lucrărilor conferinței, în numele autorității centrale, Igor Malai, șeful Direcției politici de dezvoltare regională din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a salutat participanții la acest eveniment, menționând importanța unor astfel de activități pentru fortificarea capacităților de coordonare și promovare a Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării (SUERD) în Republica Moldova.

Maria Culeșov, directorul ADR Sud, a mulțumit celor care au manifestat interes și au dat curs invitației de a participa la conferința SUERD. "Ne dorim ca această activitate a ADR Sud realizată în comun cu MADRM și ADA, să contribuie la o mai mare deschidere pentru actorii de dezvoltare regională din Regiunea de Sud a Republicii Moldova a oportunităților pe care SUERD le poate oferi țărilor participante la această inițiativă europeană", a specificat Maria Culeșov.

Evenimentul și-a propus să dezbată subiecte de actualitate, cum ar fi: oportunitățile și provocările cu care se confruntă Republica Moldova în procesul promovării Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, experiențele proiectelor dezvoltate în cadrul SUERD, inclusiv în statele din Spațiul Economic European, precum și energia sustenabilă ca arie prioritară a SUERD.

Reamintim că Republica Moldova este parte a Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării din anul 2010, iar Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului este coordonator al implementării și promovării acesteia în țara noastră. Scopul proiectului „Dunărea Unește", implementat cu suportul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA), cu fonduri ale Cooperării Austriece pentru Dezvoltare este fortificarea capacităților de coordonare și promovare a SUERD în Republica Moldova, inclusiv a programelor transfrontaliere și transnaționale.

Other news

441f39e57197c0ba3b678d458624622d1edc114d.png Dec 18, 2018

Call: Programul Bazinul Mării Negre 2014-2020

More details >
imgSud.jpg Nov 28, 2018

Specializarea inteligentă, motor de accelerare a dezvoltării și creșterii economice a Republicii Moldova

More details >
imgCentru.jpg Nov 26, 2018

Ședință pentru actorii interesați din Regiunea de Dezvoltare Centru despre specializarea inteligentă la nivel regional, național și UE

More details >
img 2.jpg Nov 23, 2018

La Universitatea din Bălți a avut loc o sesiune de informare privind specializarea inteligentă

O sesiune de informare privind specializarea inteligentă a avut a avut loc vineri, 23 noiembrie, în incinta Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB). La eveniment au participat reprezentanți ai administrațiilor publice locale și ai mediului academic din Regiunea de Dezvoltare Nord.

More details >
42124207_570290623387902_1829915492710612992_n.jpg Sep 19, 2018

Ziua Națională de Participare a a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

Pe data de 18 septembrie 2018, în orașul Ungheni s-a desfășurat ce-a de-a treia ediție a Zilei Naționale de Participare a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (”Participation Day in the EUSDR”). Acest eveniment este sărbătorit cu regularitate de mai mulți ani printre țările participante la Strategia UE pentru regiunea Dunării, fiind dedicat în special societății civile, cu scopul de a servi drept platformă de dezbatere între reprezentanții societății civile, ai mediului academic, mediului de afaceri și ai administrației publice.

More details >